Agrarisch loonwerk

Agrarisch loonwerk
Ons bedrijf voert de diverse werkzaamheden uit op het gebied van bemesten, zaaien en oogsten. Wanneer wij voor bepaalde werkzaamheden geen capaciteit of machines beschikbaar hebben bemiddelen wij met collega loonbedrijven. Hierdoor worden de werkzaamheden zoals u dat wenst uitgevoerd. Een aantal werkzaamheden worden hieronder weergegeven.

Bouwlandinjecteren / Zodebemesten
Voor het bemesten van uw bouwland hebben wij een kaweco landbouwinjecteur. Deze is gekoppeld aan een Kaweco tank met een inhoud van 14 m3. Daarnaast kunnen wij aan deze tank een zodebemester koppelen. De Kaweco tank heeft een enkele as waarbij alle banden naast elkaar zijn geplaatst. Hierdoor wordt de bodemdruk minimaal en kan onder mindere omstandigheden een goed resultaat worden behaald.


Gras inkuilen
Voor het gras inkuilen beschikken wij over Schuitemaker silagewagens. Deze wagens hebben een inhoud van 45 m3 en zijn voorzien van een gestuurd tandem en brede banden. Hierdoor wordt uw graszode niet beschadigd op de wendakkers. Deze wagens zijn voorzien van een snij inrichting met maar liefst 40 messen. Hierdoor kan het gras zeer kort worden gesneden. Wanneer de weersomstandigheden minder zijn kunnen wij conserverende middelen toevoegen met onze silagewagens.

Het kuilverdelen doen wij met Vliebo kuilverdelers.

Ronde balen persen
Wanneer u ronde balen wilt laten persen zijn wij u graag van dienst met onze Krone rondebalenpers met wikkelaar. Wij kunnen de balen bij u aan huis brengen en op de juiste plek neerzetten.

Kleine baaltjes persen
Wanneer u wilt hooien of wanneer u stro wilt laten persen in kleine baaltjes kunnen wij u hiermee met onze Welger hogedrukpersen van dienst zijn. Wij kunnen voor u op de wagen persen.


Sloten schoonmaken
In het najaar gaan wij met onze maaikorf de sloten van onze klanten schoonmaken. Heeft u ook een sloot en bent u (nog) geen klant? Naast deze werkzaamheden kunnen wij ook voor u grasmaaien, ploegen, schudeggen, graszaaien en egaliseren.